Thursday, September 29, 2011

OH DARLING by Cady Groves

video

Tuesday, September 27, 2011

Tour de' Penang

Sedikit sebanyak ni lah gambar2 ku selama bercuti 3 hari 2 malam di penang:

Trip ini penuh bermakna kerana saya telah berjanji untuk menerjah rumah aboy @ amirul hamid, akhirnya menjadi kenyataan. Lepas ni xde lagi si aboy boleh mengugut saya yang slalu kate "aku dah pi umah ko", "ko pulak datang umah aku, jangan ak banyak bunyi, ed"



Ini gambar pertama yang di snap, macam biasa lokasi diluar rumah bahagian dapur yang menghadap pokok2 rumahku yang menghijau.



This is my mum, pelakon pembantu terbaik kerana pelakon utama cerita ini adalah saya. haha! trip bermula pada pukul 930 pg. Yg dimana saya akan drive sendiri sampai seksyen 17 (station bas s.alam), kemudian ibundaku akan pulang semula ke rumah.



Ini pula, anak sedara yang terpaksa dibawa kerana dia telah menjadi pengikut setia ibundaku. Muka baru bangun tido, wahaaha!



dah sampai station bas, tapi lom sarapan lagi. lapar! saya p0n pg makan sorg2 kat kawasan ni, sebab ibundaku terus balik. jam baru kul 10 (wa rilek lagi) tibe2 pas makan jam dah kul 1020. berlari2 ke bas tapi bas l0m sampai, macam biasa janji melayu. tiketku tertulis s.alam --> butterworth



English version:

This is where aboy's mum is teaching the children from the "whole" penang. The women in white is aboy's mum.




Again! this is me with the children at the Pusat Tusyen Matahari.



Jangan memain sama saya, kami sempat menyentap di rumah terbuka KETUA POLIS PULAU PINANG. Maklumlah org penting dari Selangor datang... :P, Disini juga saya dan aboy membuat kerja amal mengangkat AL Quran utk di Waqafkan. Sampai lencun baju sebab hujan, tapi AL QURAN selamat sampai. Fuuuhhh! rilek la aboi, org lain p0n makan gak... xpayah la nampak sangat mengunyah... LoL!



Lepas makan macam biasa pergi berfoya foya dengan abOy pusing penang... berposing sana sini... baju hampir kering...





Inilah gambar saye menawan pulau pinang!





kat Padang lama, tapi padang die nampak macam baru...



(gambar atas) pahal la mamat nie bergambar kat tengah jalan, x masuk akal langsung... :P



ada gaya tokoh negarawan x?? :P

Akhirnya dapat naik ferry! first time! Cool.... pada sesiapa yang mabuk laut tidak digalakkan...



naik ferry de... x penah naik?? jom lain kali kite pg.. :P



Muka mamat poyo macho, sebenarnya dia hanya pemandu saya. Macam transporter la tapi ala kamp0ng ckit...



Sempat pergi menjenguk kakak kawan aboi kawen.. hehehe... :P

Nasihat selepas berkampung di pulau pinang sorg2, 1. sila pastikan ada member macam aboi sbb sanggup meluangkan masa. 2. Pastikan anda tidak makan utk seminggu (rugi x makan kat penang oit! nasi 3 pagi, char kuew tiow udang perfect!) 3. pastikan berat anda dibawah tahap biasa sbb pas pg penang confirm naik 3-4 kilo 4. Utamakan keselamatan sbb penang sarang mat rempit (lebih specific belakang umah aboi tempat depa berlumba) haha!



Kalo rase macam xde sedara maup0n kawan kat butterworth, pg carik umah nie... :P

Monday, September 19, 2011

Long Lasting Relationship.


Who wants to have a short relationship?? Here some advice...

The best way to have a long lasting relationship is to COMMUNICATE with your partner about everything. Let your partner know how you feel about them and NEVER LIE to your partner, be honest at all times show your partner that you care about what they want and need. Make sure be aware of what's going on in your partner's life. Don't let that escape you from being supportive on all things and don't look down on his or her accomplishments. Make it a mission to STAND BEHIND them in all their decisions good or bad. Never argue over petty stuff like why you didn't call me at 3 or message me when you free or what so ever. Try be more FLEXIBLE with your partner. Don't have high expectations and push your things on your partner for example don't force her to watch a football when she's not interested in football and don't force him to go to one of your romance movies when you know he likes horrors or push him to accompany you shopping (some guys really don't really like). Learn to compromise about all things if she wants to go to the movies and you want to watch football, decide to go out with your friends that night and catch up with each other another night and have a romantic dinner or just do something you both like (no need to share here what you both like... :P). STAY POSITIVE and NEVER JUMP TO CONCLUSIONS. Don't accuse each other of wrong doing until you have the proves. Do things for each other just because you don't have to always do things together because it's a holiday or anniversary or a birthday, spend time together la maksudnya. Don't take each other for granted and please please please make your partner feeling meaningful and full of purpose in your life. Always say what you mean and mean what you say. One thing girls can't stand is for a guy to say "I'm going to do this and that and never come through a woman needs" in easy words "kau ape tau? banyak songeh la kau ni.. ". Make plans ahead of time don't procrastinate it looks bad when you wait to the last minute.

If you find something out about your partner don't ask other people about it, please go to him or her and SAY NICELY for example you just got to know that your partner sleep walking but he or she never tell you, you may use this "semalam saya nampak dear berjalan keluar bilik, haus ke malam2?, padahal you nampak die pejam mata berjalan2 pastu tido ntah kat mana2? just say it nicely and make jokes so that it wont seem a bad thing. Beware of friends and relatives because their quick to do more harm than good when they want to help you by being the bearer of bad news so it's always best to talk to your partner (find time to share about personal things). Get to know your partner and know their likes and dislikes for example "I like when you wear pink or I like when you kiss me or bla bla bla" (mulut ada sila lah tanya pasangan masing2). Don't keep secrets either because they will know about it one day. Make sure you know all of each other friends. You SHOULD NOT have secret friends. Don't pick out each others flaws. Learn to FORGIVE AND FORGET. People make mistakes. Learn how to say I'M SORRY but don't make it a habit and don't always apologize women as well as men because human get tired of it and it gets old afterwhile. Learn to ADMIT YOUR WRONG and accept it when someone else is right. Don't leave after an argument sit down and TALK EVERYTHING OUT. Don't share your relationship problems with your friends because they don't do nothing but give bad advice. Talk to your partner. I keep saying it Talk to your partner because it the best advice that I could ever give you. Make your relationship top priority and don't let your friends come before your relationship. It's true women come and go but friends are forever and so on vice versa. Tell her you love her or him. The most important follow what your religion ask you to do (TIADA AGAMA YANG SURUH BUAT BENDE TAK ELOK)

Be a friend, best friend, lover, what i mean here be everyone for your partner as we hold different responsibilities at different places.

I am not perfect too but things I can share I will share, segala contoh2 yang di beri hanyalah contoh semata mata. Tiada kene mengena antara alam roh dan manusia... :P

Friday, September 16, 2011

G.I.R.L



Boy: I give you my heart, will you keep it?

Girl: Not just keep, but taking care of it too.

Boy: How if you find someone better than me?

Girl: I found one.

Boy: Promise me you will never return my heart?

Girl: ....

Boy: You there?

Girl: ....

Boy: sleeping?

Girl: .... (zzzz)

Boy: zzzz LoL!

Tuesday, September 13, 2011

Hensem VS Tak Hensem

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

inikah yang difikirkan oleh gegurl mase kini??
rupa paras yang penting ataupun hati dalaman??
jangan harapkan seorang yang handsome tetapi hati dalaman hancuss..
so,handsome or xhandsome??
lu orang pikirla sendiri..

p/s: Di copy terus dari blog: http://nuqaba-ipgm-kba.blogspot.com/ kerana amat menarik untuk di baca dan di kongsi bersama...

Sunday, September 11, 2011

How he maintains himself as Cristiano Ronaldo

video

Saturday, September 10, 2011

Kehampaan Si Yelow Tail

Ekor Yellow Tail telah tersangkut di jaring ketika memasukkan nya semula ke dalam akuarium memyebabkan die dah xde ekor... sedey sedey...

video

A Miracle

Where there was loneliness now there is company,

Where there was emptiness now there is love,

Where there was darkness now there is light,

Where there was pain now there is bliss,

Where there was rage now there is respect,

Where there was scar now there is memory,

Where there was weakness now there is strength,

Where there was tears now there is smile,

Where there was fright now there is care,

I have been touched by an angel’s smile,

It’s a miracle...

Thursday, September 8, 2011

“$a£%F^”i&*!F(a)(&H^%@”

There are a lot of people who cares for me
But there is only ONE PRIVATE DOCTOR who can heal me

There are a lot of people who offers better massage
But there is only ONE TEACHER TO BE who I hope to massage me

There are a lot of people who enjoys my stupid stories
But there is only ONE PERSON who really laughs the way I want it to be

There are a lot of people who comes in my life
But there is only ONE HUMAN who I intend to stay

There are a lot of people who call me by my name
But there is only ONE GIRL who can make it sound so damn special

There are a lot of people who gives me presents
But there is only ONE RIGHT PERSON who can give me love and care

Can’t YOU see?

There are a lot of people out there
But there is only one... the only one that I really want...


sorry, I don't have title for this post.

I received this on 8 Sept...







Thanks for giving me the presents! I will wear it when the time is right... I will buy a sunglasses to match with the shirts... HEHEHE...

Tuesday, September 6, 2011

Try this..

For those who don't eat sayur @ vege, i guess better think twice.. wahaha! (but can give the vege to the pers0n next to you)

Monday, September 5, 2011

Bersyukurlah kamu dengan pemberian-NYA

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ "Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan: "Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih".