Tuesday, September 27, 2011

Tour de' Penang

Sedikit sebanyak ni lah gambar2 ku selama bercuti 3 hari 2 malam di penang:

Trip ini penuh bermakna kerana saya telah berjanji untuk menerjah rumah aboy @ amirul hamid, akhirnya menjadi kenyataan. Lepas ni xde lagi si aboy boleh mengugut saya yang slalu kate "aku dah pi umah ko", "ko pulak datang umah aku, jangan ak banyak bunyi, ed"



Ini gambar pertama yang di snap, macam biasa lokasi diluar rumah bahagian dapur yang menghadap pokok2 rumahku yang menghijau.



This is my mum, pelakon pembantu terbaik kerana pelakon utama cerita ini adalah saya. haha! trip bermula pada pukul 930 pg. Yg dimana saya akan drive sendiri sampai seksyen 17 (station bas s.alam), kemudian ibundaku akan pulang semula ke rumah.



Ini pula, anak sedara yang terpaksa dibawa kerana dia telah menjadi pengikut setia ibundaku. Muka baru bangun tido, wahaaha!



dah sampai station bas, tapi lom sarapan lagi. lapar! saya p0n pg makan sorg2 kat kawasan ni, sebab ibundaku terus balik. jam baru kul 10 (wa rilek lagi) tibe2 pas makan jam dah kul 1020. berlari2 ke bas tapi bas l0m sampai, macam biasa janji melayu. tiketku tertulis s.alam --> butterworth



English version:

This is where aboy's mum is teaching the children from the "whole" penang. The women in white is aboy's mum.




Again! this is me with the children at the Pusat Tusyen Matahari.



Jangan memain sama saya, kami sempat menyentap di rumah terbuka KETUA POLIS PULAU PINANG. Maklumlah org penting dari Selangor datang... :P, Disini juga saya dan aboy membuat kerja amal mengangkat AL Quran utk di Waqafkan. Sampai lencun baju sebab hujan, tapi AL QURAN selamat sampai. Fuuuhhh! rilek la aboi, org lain p0n makan gak... xpayah la nampak sangat mengunyah... LoL!



Lepas makan macam biasa pergi berfoya foya dengan abOy pusing penang... berposing sana sini... baju hampir kering...





Inilah gambar saye menawan pulau pinang!





kat Padang lama, tapi padang die nampak macam baru...



(gambar atas) pahal la mamat nie bergambar kat tengah jalan, x masuk akal langsung... :P



ada gaya tokoh negarawan x?? :P

Akhirnya dapat naik ferry! first time! Cool.... pada sesiapa yang mabuk laut tidak digalakkan...



naik ferry de... x penah naik?? jom lain kali kite pg.. :P



Muka mamat poyo macho, sebenarnya dia hanya pemandu saya. Macam transporter la tapi ala kamp0ng ckit...



Sempat pergi menjenguk kakak kawan aboi kawen.. hehehe... :P

Nasihat selepas berkampung di pulau pinang sorg2, 1. sila pastikan ada member macam aboi sbb sanggup meluangkan masa. 2. Pastikan anda tidak makan utk seminggu (rugi x makan kat penang oit! nasi 3 pagi, char kuew tiow udang perfect!) 3. pastikan berat anda dibawah tahap biasa sbb pas pg penang confirm naik 3-4 kilo 4. Utamakan keselamatan sbb penang sarang mat rempit (lebih specific belakang umah aboi tempat depa berlumba) haha!



Kalo rase macam xde sedara maup0n kawan kat butterworth, pg carik umah nie... :P

8 comments:

Yvonne Ling said...
This comment has been removed by the author.
Yvonne Ling said...

macam best jerr!

Aboy: next time I go Penang I also wanna go eat all the delicious food. Bring me around Penang ok? =P

izfanora said...

buah tgn ... :P

Melancholic Fool said...

aboy cam kurus skit eh...

edz said...

Yvonne: Sibuk je!

edz said...

izfanora: buah kat penang dah habis... :P
Melancholic: Aku rasa hang kot yang dah gemuk, see u when i see u! haha.

izfanora said...

kedekut ! :P

Anonymous said...

spe yg anak mami nie..??:P

Post a Comment